Vit självhäftande plast 0,35 mm

Den mest populära plasten! Priset är per centimenter. Det finns olika bredder.


Mer information


0,84 kr inkl. moms


Vit självhäftande plast 0,35 mm

 

Denna plast är kraftigare och håller formen bättre, ska du vika plasten och/eller sy i den rekommenderar jag den tunnare plasten, klicka här.

 

Priset är per cm!

 

Kärt barn har många namn. Denna självhäftande lampskärmsplast kan kallas för mycket; Pergament, självhäftande PVC, folie, Astralit eller lampplast.

Den har ett centimeter-rutigt skyddspapper för att förenkla när du mäter och klipper eller skär till dina exakta mått.

Tjocklek 0,35 mm.

 

Den självhäftande folien säljes som centimetervara och finns i flera bredder för att passa dina behov och minimera ditt spill. Den går att forma och rulla åt bägge håll, men plasten föredrar naturligtvis det håll den har legat rullad i. Renskär plasten innan användning vid behov.


Den 120 cm breda har inte det rutiga "skyddspappret", utan är helt vitt. När du mallar av en gammal skärm så rita på "rätsidan" för det är svårt att få bleck eller blyerts att fästa på det helvita skyddspappret.

 


OBSERVERA: Priset är per centimeter. Ange ditt önskade mått i cm i "antal"-rutan ovan.

 

 

Butikens förslag: Vill du göra en rakt cylinderformad lampskärm med diameter 50 cm får du fram ditt mått genom att ta 50 x 3,14 (pi) + 3 cm för en stadig fog. Dvs du behöver 160 cm lampskärmsplast. Hur hög ska skärmen vara? För att undvika att kapa själv kan du välja mellan våra färdiga mått. Se bredderna i rulllistan.

Vill du ha ett annan höjd klipper du plasten efter tycke.  Alltså; för att räkna ut hur många cm plast du behöver multiplicerar du det önskade diametermåttet med
3,14.

Ju större lampskärm desto mer bör plasten gå omlott i fogen. Jag rekommenderar 3 cm. Till fogen använder du antingen superlim som du finner i välsorterad affär (ex. Ica Maxi) eller vår extra starka dubbelhäftande tejp 18 mm. Tänk på att tejpen fäster inte lika bra på tyg som plast, så låt plast möta plast i fogen. Har du frågor så maila mig :)

 

 

Det finns flera sätt att tillverka sin egen lampskärm. Här har du en variant, för att se PDF-instruktionen, klicka på länken nedan:


 


http://www.dinlampa.com/instruktion_ProfKit.pdfSökord:
pergament, astralit, självhäftande pvc, folie, lampplast, pyssel, hobby, www.dinlampa.com

 

Tveka inte att maila mig: info@dinlampa.com

  

http://www.enehed.com

 

www.enehed.com
Gör din egen lampa!
www.dinlampa.com

 

Inga kommentarer finns för tillfället.

Endast registrerade användare kan skriva kommentarer.

Varukorg  

(Tom)